Γυρίσματα Ταινίας στο Κάστρο Χλεμούτσι

Το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο έδωσε το «πράσινο φως» για γυρίσματα μέσα στο κάστρο Χλεμούτσι που θα γίνουν για την ταινία The Return , ένα ιστορικό έπος που βασίζεται στο αρχαίο κλασικό έργο του Ομήρου «Η Οδύσσεια».

Η παραχώρηση του αρχαιολογικού χώρου θα διαρκέσει από 18 Μαΐου έως και 5 Ιουνίου.
Αναλυτικότερα, η προετοιμασία του χώρου (τοποθέτηση σκηνικών κ.λπ.) θα πραγματοποιηθεί κατά το διάστημα από 18 έως και 29 Μαΐου. Τα γυρίσματα της ταινίας θα πραγματοποιηθούν κατά το διάστημα από 30 Μαΐου έως και 1 Ιουνίου, με την αεροκινηματογράφηση να πραγματοποιείται στις 31 Μαΐου. Η απομάκρυνση των σκηνογραφικών στοιχείων και η αποκατάσταση του χώρου θα πραγματοποιηθούν από τις 2 έως και τις 05 Ιουνίου.

Όλες οι παρεμβάσεις που θα γίνουν στο Κάστρο για τις ανάγκες σκηνικών και των γυρισμάτων, είναι με την σύμφωνη γνώμη του ΚΑΣ και της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ηλείας.

Το κάστρο Χλεμούτσι αποτελεί οργανωμένο αρχαιολογικό χώρο με εισιτήριο, λειτουργεί για το κοινό καθημερινά και παρουσιάζει πολύ υψηλή επισκεψιμότητα. Δεν θα απαιτηθεί να κλείσει ο αρχαιολογικός χώρος για το κοινό, τουλάχιστον κατά τις περισσότερες ημέρες προσωρινής παραχώρησης.

Προορισμός

Μουσείο-Κάστρο Χλεμούτσι

Το Μουσείο του Κάστρου Χλεμούτσι, μας ταξιδεύει στο χρόνο, και πιο συγκεκριμένα στην εποχή των ιπποτών.
2623095033 (Μουσείο Κάστρου Χλεμούτσι)